Charmander


Kuvien © Halstock ShetlandsVirallinen nimi Charmander Koulutus Ko: HeB Re: 60cm Irt: 70cm
Kutsumanimi Char Painotus Koulu- ja näyttelyponi
Syntymäaika/ikä 3.1.2011/7v.
(4 vuotta, 3.2.2011)
Omistaja Jazzumi VRL-09387, Wild Horse Ranch
Sukupuoli Tamma Kasvattaja Jazzumi
Säkäkorkeus 99cm Statiikka -
Väri/merkit Kulomusta Rek.nro. VH13-017-0159
Rotu Shetlanninponi Saavutukset -

Shetlanninponilaatuarvostelu Maaliskuu 2011
15(13-17)-13-13-1,5-1-1
= 44,5 pistettä, SHLA-IV


Char on pörröinen ja seurallinen pikku viipottaja. Vauhti on aina päällä, mutta hoitaessa äärimmäisen hellyydenkipeä ja rauhallinen. Nauttii ihmisten seurasta kuten myös lajitovereiden kanssa riekkumisesta.

Harjatessa ei tarvitse sitoa kiinni sillä seisoo aina paikallaan tapahtui mitä tahansa, vain äärimmäistilanteet saavat tämän pikku veturin kavahtamaan. Luottaa siis suuresti ihmisiin, jonka seurauksena vaikuttuu myös ihmisten mielentiloista aika rajusti. Täten neuvona onkin, että Charin seurassa erityisesti kannattaa pysyä varmaotteisena ja rauhallisena, tällöin kaikki menee hyvin ja Charilla on turvallinen olo.
Varustaminen ei tuota ollenkaan ongelmia ja kaviotkin nousevat siivosti, joskus Char haluaa leikkiä ja rupeaa "vilkuttamaan" etukaviollaan, kun yrität nostaa sitä, jonka lopuksi se tömäyttää pienen kavionsa maahan ja antaa sinun nostaa sen nätisti, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Ratsastaessa oikein vauhdikas, vaatii ratsastajan joka on koko ajan hereillä, ettei ala keksimään omiaan ja kujeilemaan. Char kuuntelee yleisestiottaen oikein hyvin ratsastajaansa, mutta tosiaan jos unohdut selkään nukkumaan ja kukkumaan, vaikka aidan vieressä kököttävälle ystävällesi rupeaa Char heti punomaan juoniaan. Charilta ei kuitenkaan irtoa pahoja vaaratilanteita vaan harmittomia pikku herätteitä, kuten äkkipysähdyksiä ja maastossa bravuurina pyörähdykset hieman keulien... Säikyksi Charia ei voi sanoa, sillä edes karannut sateenvarjo ei sitä säikyttänyt.
Kouluratsastus sujuu Charilta erinomaisesti, koska se on äärimmäisen kärsivällinen ja keskittyy hyvin, kunhan ratsastaja tosissaan pitää sen toimeliaana ja keksii vaihtelevia harjoituksia, jotta mielenkiinto pysyy.
Esteet taas saavat tamman aivan kiihdyksiin, jolloin sitä pitää pidätellä ainakin ennen estettä, jotta hypyt tuottavat tulosta. Hyppypontta löytyy kyllä ja vauhtia, joten potentiaalia on myös esteille!


i. Wiwi Carles
she, 105cm, trn
JS
ii. Musikantti fla
she, 98cm, rn
iii. Carentoir's Little Troy
she
iie. Greadit's Kiss to Heaven
she
ie. Beanut Colombine
she, 102cm
iei. Falcon
she
iee. Balmer May
she
e. Honey Cheresa
she, 101cm, vkkokrj
ei. Thecumsé
she, 103cm, rtkrj
eii. Temberande
she, 101cm, rtkrj
eie. Chebisa
she, 96cm, km
ee. Hard Attitude
she, 103cm, rt sab
eei. Hard Core v. Hjolmon (evm)
she, 104cm, km
eee. Soft Attitude (evm)
she, 101cm, km


Isä Wiwi Carles on 105cm korkea tummanruunikko komistus, jota on kehuttu ulkonäkönsä vuoksi, mutta myös suorituskykynsä. Tutummin kutsuttu Carri omaa kokemusta näyttelykehistä ja onhan sieltä jo ropsahtanut JS titteli. Luonteeltaan Carri on miellyttävä ja helppo ponioriksi.

Emä Honey Cheresa on voikonkirjava ja 101cm korkea sievä tamma. Luonteesta voi sanoa vain pelkkää hyvää jota on myös onnellisesti periytynyt jälkeläiselle. Kisakentillä tamma on vielä untuvikko, mutta alku lupailee suuria tulevaisuudelle.


Astutuspvm. Syntymäpvm. Varsan isä Varsa
30.01.2011 10.02.2011 Silverfang Lucifer She-o, Shirogane Silver
11.03.2011 18.03.2011 Did My Time She-o, Chambarosen


Pvm Paikka Laji Luokka Sijoitus
20.2.2011 Saromun Talli Koulu HeB 1/34
29.2.2011 Kt Mondor Koulu HeB 4/20
3.3.2011 Kt Tholl Näyttelyt Shetlanninponitammat 2/15
10.3.2011 Rehnin Tallit Koulu HeB 3/27


Valmennukset


11.03.2011 Kouluvalmennus, Sasaru
Char oli hyvin kuulolla heti valmennuksen alusta lähtien. Yhteistyönne oli saumatonta ja Char teki työtä käskettyä. Aluksi saitte tehdä siirtymä harjoituksia käynnistä raviin ja pysähdyksiin, jotka sujuivat oikeastaan tosi hyvin heti alusta. Pientä tahmailua tapahtui siirtymissä, mutta lopussa siirryttiin ilman väliaskelia pysähdyksestä jopa raviin.
Laukoissa Char olisi halunnu kiihdytellä, mutta hallitsit pikkuponin hyvin.

Ulkoasun © Veikkalay 2009, muokkaus © Jazzumi (väliotsikot, värit)

Virtuaalihevonen / a SIM-game horse